6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan Çerez Politikası hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Çilekli Yoğurtlu Kek

Çilekli Yoğurtlu Kek

Malzemeler

  • ½ Bardak Sakıpağa Light Yoğurt
  • 75g Tereyağı - Erimiş
  • 200g Toz Şeker
  • 2 Adet Yumurta
  • 3 Yk Limon Suyu - Taze Sıkılmış
  • 1 Limonun Kabuğunun Rendesi
  • 190 G Un
  • 10g Kabartma Tozu
  • Tuz Bir Tutam
  • ½ Bardak Taze Çilek

Tarifin Hazırlanışı

  65 Dakika
  8 Kişilik

1Fırını 180°c’ ye ayarlayın. Dikdörtgen pişirme kabınızın (23cm*13cm) içini yağlayın ve kenara alın.

2 Bir kabın içinde, tereyağı, şeker, yumurta ve limon suyunu çırpın.

3 Başka bir kabın içerisinde un, kabartma tozu ve tuzu birbirine karıştırın.

4 Kuru karışımı yavaşça karıştırarak ıslak karışıma yedirin. Yoğurdu da ekleyerek nazikçe, bütün hazırlık birleşene kadar karıştırın.

5 Çilekleri boyutlarına göre, ortadan ikiye veya daha fazla parçaya bölün. Çilekleri ve limon kabuğunu hazırladığınız karışıma yavaşça karıştırın.

6 Karışımı yağladığınız pişirme kabına alın. İsterseniz, güzel gözükmesi için üzerine büyük çilek dilimleri dizebilirsiniz. Fırında 40-45 dakika veya ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

7 Pişirme kabından çıkarmadan önce soğumasını bekleyin.

Seveceğiniz Diğer Tarifler

Lezzet Ustası Sakıpağa Hakkında Daha Önce Hiç Duymadığınız Bilgiler