6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan Çerez Politikası hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Fırınlanmış Havuç Çorbası

Fırınlanmış Havuç Çorbası

Malzemeler

  • 6 Adet Büyük Havuç - Soyulmuş Ve Dilimlenmiş
  • ½ Bardak Sakıpağa Kaymaksız Yoğurt
  • 1 Yk Sakıpağa Tereyağı
  • 1 Adet Büyük Kuru Soğan
  • 4 Diş Sarımsak
  • 1½ Çk Tuz
  • ½ Çk Karabiber
  • 1 Çk Kimyon
  • 2 Bardak Domates
  • Blender’dan Geçirilmiş
  • 1Çk Kuru Fesleğen

Tarifin Hazırlanışı

  65 Dakika
  6 Kişilik

1Fırınınızı 200 °C ’ ye ayarlayın. Fırın tepsilerine yağlı kağıtları serip üzerlerine az zeytinyağı gezdirin.

2 Havuç, soğan ve sarımsağı büyük bir kabın içine alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve 1çk tuz, kimyon ve karabiberi ekleyerek karıştırın.

3 Karışımı fırın tepsisine alın ve yumuşayıp kızarana kadar 25-30 dakika pişirin. Eşit pişmesi ve yanmamasi için tepsidekilere arada ters yüz edin. Piştikten sonra 10 dakika soğuması için kenara alın.

4 Belender’ın içinde domates püresi ve kızarmış sebzeleri beraber, bir kaç parti halinde ezip, derin bir tencerenin içine aktarın. Sebzelerin, pürüzsüz ve çiğnenemez kıvama gelmiş olması gerekiyor.

5 Sebzelerin içine yoğurt, fesleğen, damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyin. Karışıma tereyağı ve 2 bardak su ekleyerek, 10 dakika düşük ateşte pişirin. istediğiniz kıvama gelene kadar su ekleyebilirsiniz.

6 Servis tabağına aldığınız çorbayı, üstüne 1 kaşık yoğurt ve taze fesleğen koyarak servis edin.

Seveceğiniz Diğer Tarifler

Lezzet Ustası Sakıpağa Hakkında Daha Önce Hiç Duymadığınız Bilgiler