6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan Çerez Politikası hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Lorlu Kırmızı Biber

Lorlu Kırmızı Biber

Malzemeler

  • 6 Adet Kırmızı Biber
  • 1 Bardak Sakıpağa Tuzlu Lor
  • ¼ Bardak Sakıpağa Kaymaksız Yoğurt
  • 2 Yk Maydanoz İnce Kesilmiş
  • 2 Diş Sarımsak Ezilmiş
  • 1Yk Zeytinyağı
  • 2Yk Limon Suyu Taze Sıkılmış
  • Tuz
  • Karabiber

Tarifin Hazırlanışı

  25 Dakika
  6 Kişilik

1Kırmızı biberlerin başını kesip, çekirdeklerini temizleyin. Bir ızgara üzerinde, ya da ocakta yumuşamaya başlayana kadar, arada döndürerek pişirin. Soğumaya bırakın.

2 Bir kabın içinde, lor peyniri, yoğurt, sarımsak ve maydanozu karıştırın. Damak tadınıza göre tuz, karabiber ekleyebilirsiniz.

3 Kızartttığınız biberlerin içini lor peyniri ve yoğurtlu karışımla doldurun.

4 Bir kabın içinde zeytinyağı ve limonu çırpın ve biberlerin üzerinde gezdirin. Damak tadınıza göre üzerinden değirmen karabiber ile geçebilirsiniz.

Seveceğiniz Diğer Tarifler

Lezzet Ustası Sakıpağa Hakkında Daha Önce Hiç Duymadığınız Bilgiler