İnternet sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Çerezler, internet sitemizin kullanımını ve işlevselliğini geliştirmenin yanı sıra analitik ve reklam amaçlı olarak da kullanılmaktadır. Çerezleri nasıl kullandığımızı ve çerez ayarlarınızı nasıl değiştireceğiniz hakkında daha fazla bilgi için Çerez Politikamız'ı inceleyebilirsiniz. Ayarlarınızı değiştirmeden bu siteyi kullanmaya devam ederseniz çerezleri kullanmamızı kabul etmiş sayılırsınız.

Armut Ve Çikolatalı Yoğurtlu Kek

Armut Ve Çikolatalı Yoğurtlu Kek

Malzemeler

  • 1 ½ Bardak Buğday Unu
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • ¼ Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Bardak Sakıpağa Kaymaksız Yoğurt
  • 1 Bardak Toz Şeker
  • 3 Büyük Yumurta
  • ½ Çay Kaşığı Vanilya Özü
  • ½ Bardak Sakıpağa Tereyağ
  • 1Büyük Armut
  • 70 g Bitter Çikolata

Tarifin Hazırlanışı

  40 Dakika
  10 Kişilik

1Fırını 180 C’ye ısıtmaya başlayın. Kek kalıbınızın içine yağlı kâğıt ile kaplayın. Kabuklarını soyduğunuz ve çekirdeğini çıkardığınız armutu küp küp kesin. Bitter çikolatayı bıçak yardımı ile parçalara bölün.

2 Küçük bir kabın içerisinde un, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp kenara alın.

3 Ayrı bir kabın içerisinde yumurta ve toz şekeri çırpın. Karışıma yoğurt ve vanilya özünü ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Erimiş ve soğutulmuş tereyağını spatula yardımı ile karışıma yedirin. Hazırladığınız unlu karışımı yavaş yavaş ekleyerek, tamamen eşit dağılana kadar karıştırın.

4 Kek kalıbına hazırladığını karışımın 1/3’ünü dökün, kapta kalan karışıma hazırladığız armut ve çikolatanın 2/3’ünü karıştırın. Karışımı kek kalıbına dökün ve üzerine kalan armut ve çikolatayı dağıtın.

5 Fırının orta rafında yaklaşık 45 dakika veya göbeğine batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

6 Kalıptan çıkarmadan soğumasını bekleyin. Afiyet olsun.

Seveceğiniz Diğer Tarifler

Lezzet Ustası Sakıpağa Hakkında Daha Önce Hiç Duymadığınız Bilgiler