1Yıkayıp, kestiğiniz ıspanakları kuruması için kenara alın. Soğanı küp küp kesin. 1 Tatlı kaşığı kadar zeytinyağını büyükçe bir tavaya dökün, üzerine soğanları ekleyip orta ateşte yumuşayana kadar pişirin.
2 Yumuşayan soğanların üzerine 1 diş sarımsak rendeleyin, kokusu çıkana kadar çevirin. Kurumuş ıspanakları soğanın üzerine ilave edin. Üzerine ağzınızın tadına göre; tuz, karabiber, pul biber, toz tatlı biber ekleyin.
3 Ispanaklar suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin, soğumaya bırakın. Büyük bir kapta yumurta ve sütü karışana kadar telle çırpın. Maydanoz ve dereotunu ince ince, Beyaz Peynir ve Tulum Peynirini küp küp kesin.
4 Lor peyniri ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile beraber yumurtaya ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Soğuyan ıspanağı yumurtalı karışıma ekleyin ve karıştırın. 30cm’lik bir borcama, 1 parmak kalınlığında olacak şekilde koyun. Üzerini bol çörek otu ile süsleyin.
5 180 C fırında üstünün rengi değişip, yumurtalar tamamen pişene kadar bekletin. Afiyet olsun.
Lezzet Ustası Sakıpağa Hakkında Daha Önce Hiç Duymadığınız Bilgiler