İnternet sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Çerezler, internet sitemizin kullanımını ve işlevselliğini geliştirmenin yanı sıra analitik ve reklam amaçlı olarak da kullanılmaktadır. Çerezleri nasıl kullandığımızı ve çerez ayarlarınızı nasıl değiştireceğiniz hakkında daha fazla bilgi için Çerez Politikamız'ı inceleyebilirsiniz. Ayarlarınızı değiştirmeden bu siteyi kullanmaya devam ederseniz çerezleri kullanmamızı kabul etmiş sayılırsınız.

Çilekli Yoğurtlu Kek

Çilekli Yoğurtlu Kek

Malzemeler

  • ½ Bardak Sakıpağa Light Yoğurt
  • 75g Tereyağı - Erimiş
  • 200g Toz Şeker
  • 2 Adet Yumurta
  • 3 Yk Limon Suyu - Taze Sıkılmış
  • 1 Limonun Kabuğunun Rendesi
  • 190 G Un
  • 10g Kabartma Tozu
  • Tuz Bir Tutam
  • ½ Bardak Taze Çilek

Tarifin Hazırlanışı

  65 Dakika
  8 Kişilik

1Fırını 180°c’ ye ayarlayın. Dikdörtgen pişirme kabınızın (23cm*13cm) içini yağlayın ve kenara alın.

2 Bir kabın içinde, tereyağı, şeker, yumurta ve limon suyunu çırpın.

3 Başka bir kabın içerisinde un, kabartma tozu ve tuzu birbirine karıştırın.

4 Kuru karışımı yavaşça karıştırarak ıslak karışıma yedirin. Yoğurdu da ekleyerek nazikçe, bütün hazırlık birleşene kadar karıştırın.

5 Çilekleri boyutlarına göre, ortadan ikiye veya daha fazla parçaya bölün. Çilekleri ve limon kabuğunu hazırladığınız karışıma yavaşça karıştırın.

6 Karışımı yağladığınız pişirme kabına alın. İsterseniz, güzel gözükmesi için üzerine büyük çilek dilimleri dizebilirsiniz. Fırında 40-45 dakika veya ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

7 Pişirme kabından çıkarmadan önce soğumasını bekleyin.

Seveceğiniz Diğer Tarifler

Lezzet Ustası Sakıpağa Hakkında Daha Önce Hiç Duymadığınız Bilgiler