1Fırını 180°c’ ye ayarlayın. Dikdörtgen pişirme kabınızın (23cm*13cm) içini yağlayın ve kenara alın.
2 Bir kabın içinde, tereyağı, şeker, yumurta ve limon suyunu çırpın.
3 Başka bir kabın içerisinde un, kabartma tozu ve tuzu birbirine karıştırın.
4 Kuru karışımı yavaşça karıştırarak ıslak karışıma yedirin. Yoğurdu da ekleyerek nazikçe, bütün hazırlık birleşene kadar karıştırın.
5 Çilekleri boyutlarına göre, ortadan ikiye veya daha fazla parçaya bölün. Çilekleri ve limon kabuğunu hazırladığınız karışıma yavaşça karıştırın.
6 Karışımı yağladığınız pişirme kabına alın. İsterseniz, güzel gözükmesi için üzerine büyük çilek dilimleri dizebilirsiniz. Fırında 40-45 dakika veya ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
7 Pişirme kabından çıkarmadan önce soğumasını bekleyin.
Lezzet Ustası Sakıpağa Hakkında Daha Önce Hiç Duymadığınız Bilgiler