6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan Çerez Politikası hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Ev Yapımı Çikolatalı Dondurma

Ev Yapımı Çikolatalı Dondurma

Malzemeler

  • 2 Su Bardağı Sakıpağa Süt
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • 3 Yemek Kaşığı Bal (isteğe göre arttırılabilir)
  • Yarım Su Bardağı Damla Çikolata
  • 2 Yemek Kaşığı Karamel Sos

Tarifin Hazırlanışı

  255 Dakika
  4-6 Kişilik

1Bir tencerede Sakıpağa Sütü ve kakaoyu orta ısıtarak karıştırır. Kakao tamamen eriyene kadar çırpıcıyla dağılmaya devam edin.

2 Karışım ısıtıldığında balı ekleyin ve çözünene kadar karıştırın. Karışımı ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelmesini sağlayın. 

3 Soğuyan karışımlı karamel sosu ve damla çikolataları ekleyin, karıştırın. 

4 Karışımı bir kapta dondurucuya alın. Her 30 dakikada bir 3-4 saat boyunca dondurun. Bu, kıvamının daha yumuşak ve kremamsı olmasını sağlar. 

5 Servis yapmadan önce birkaç dakika bekletin, ardından üzerine damla çikolata dökerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Seveceğiniz Diğer Tarifler

Lezzet Ustası Sakıpağa Hakkında Daha Önce Hiç Duymadığınız Bilgiler