İnternet sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Çerezler, internet sitemizin kullanımını ve işlevselliğini geliştirmenin yanı sıra analitik ve reklam amaçlı olarak da kullanılmaktadır. Çerezleri nasıl kullandığımızı ve çerez ayarlarınızı nasıl değiştireceğiniz hakkında daha fazla bilgi için Çerez Politikamız'ı inceleyebilirsiniz. Ayarlarınızı değiştirmeden bu siteyi kullanmaya devam ederseniz çerezleri kullanmamızı kabul etmiş sayılırsınız.

Fırınlanmış Havuç Çorbası

Fırınlanmış Havuç Çorbası

Malzemeler

  • 6 Adet Büyük Havuç - Soyulmuş Ve Dilimlenmiş
  • ½ Bardak Sakıpağa Kaymaksız Yoğurt
  • 1 Yk Sakıpağa Tereyağı
  • 1 Adet Büyük Kuru Soğan
  • 4 Diş Sarımsak
  • 1½ Çk Tuz
  • ½ Çk Karabiber
  • 1 Çk Kimyon
  • 2 Bardak Domates
  • Blender’dan Geçirilmiş
  • 1Çk Kuru Fesleğen

Tarifin Hazırlanışı

  65 Dakika
  6 Kişilik

1Fırınınızı 200 °C ’ ye ayarlayın. Fırın tepsilerine yağlı kağıtları serip üzerlerine az zeytinyağı gezdirin.

2 Havuç, soğan ve sarımsağı büyük bir kabın içine alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve 1çk tuz, kimyon ve karabiberi ekleyerek karıştırın.

3 Karışımı fırın tepsisine alın ve yumuşayıp kızarana kadar 25-30 dakika pişirin. Eşit pişmesi ve yanmamasi için tepsidekilere arada ters yüz edin. Piştikten sonra 10 dakika soğuması için kenara alın.

4 Belender’ın içinde domates püresi ve kızarmış sebzeleri beraber, bir kaç parti halinde ezip, derin bir tencerenin içine aktarın. Sebzelerin, pürüzsüz ve çiğnenemez kıvama gelmiş olması gerekiyor.

5 Sebzelerin içine yoğurt, fesleğen, damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyin. Karışıma tereyağı ve 2 bardak su ekleyerek, 10 dakika düşük ateşte pişirin. istediğiniz kıvama gelene kadar su ekleyebilirsiniz.

6 Servis tabağına aldığınız çorbayı, üstüne 1 kaşık yoğurt ve taze fesleğen koyarak servis edin.

Seveceğiniz Diğer Tarifler

Lezzet Ustası Sakıpağa Hakkında Daha Önce Hiç Duymadığınız Bilgiler