1Fırınınızı 200 °C ’ ye ayarlayın. Fırın tepsilerine yağlı kağıtları serip üzerlerine az zeytinyağı gezdirin.
2 Havuç, soğan ve sarımsağı büyük bir kabın içine alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve 1çk tuz, kimyon ve karabiberi ekleyerek karıştırın.
3 Karışımı fırın tepsisine alın ve yumuşayıp kızarana kadar 25-30 dakika pişirin. Eşit pişmesi ve yanmamasi için tepsidekilere arada ters yüz edin. Piştikten sonra 10 dakika soğuması için kenara alın.
4 Belender’ın içinde domates püresi ve kızarmış sebzeleri beraber, bir kaç parti halinde ezip, derin bir tencerenin içine aktarın. Sebzelerin, pürüzsüz ve çiğnenemez kıvama gelmiş olması gerekiyor.
5 Sebzelerin içine yoğurt, fesleğen, damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyin. Karışıma tereyağı ve 2 bardak su ekleyerek, 10 dakika düşük ateşte pişirin. istediğiniz kıvama gelene kadar su ekleyebilirsiniz.
6 Servis tabağına aldığınız çorbayı, üstüne 1 kaşık yoğurt ve taze fesleğen koyarak servis edin.
Lezzet Ustası Sakıpağa Hakkında Daha Önce Hiç Duymadığınız Bilgiler