İnternet sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Çerezler, internet sitemizin kullanımını ve işlevselliğini geliştirmenin yanı sıra analitik ve reklam amaçlı olarak da kullanılmaktadır. Çerezleri nasıl kullandığımızı ve çerez ayarlarınızı nasıl değiştireceğiniz hakkında daha fazla bilgi için Çerez Politikamız'ı inceleyebilirsiniz. Ayarlarınızı değiştirmeden bu siteyi kullanmaya devam ederseniz çerezleri kullanmamızı kabul etmiş sayılırsınız.

Glütensiz Çikolatalı Kek

Glütensiz Çikolatalı Kek

Malzemeler

  • 150 g bitter çikolata
  • 100 g Sakıpağa Tereyağ
  • 4 adet yumurta
  • 40 g kakao
  • 10 g türk kahvesi
  • 115 g toz şeker
  • 1/3 çay kaşığı tuz

Tarifin Hazırlanışı

  55 Dakika
  8 Kişilik

1Fırını 180 C’ye ayarlayın. Yumurta ve toz şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Ocakta kaynar su üzerine yerleştirdiğiniz kabın içerisinde tereyağı ve çikolatayı eritin.

2 Kenara alın ve üzerine kakao, Türk kahvesi ve tuz ekleyin. Topak kalmayıp parlak bir görüntü elde edene kadar iyice karıştırın.

3 Çırpma teli ile sürekli karıştırarak yumurtalı karışımı yavaşça çikolataya ekleyin. 20cm’lik yuvarlak kek kalıbını tereyağı ile güzelce yağlayın.

4 Üzerine kakao dökün ve kalıbı döndürerek her yerine dağıtın, fazlasını dökün. Kalıba döktüğünüz karışımı önceden 180 C’ye ısınmış fırında 18-20 dakika kadar pişirin ve fırından çıkarın.

5 Fırından çıkan kabarık kek göbekten çökmeye başlayacak. Tezgahta soğuduktan sonra 1 saat kadar buz dolabına atın. Afiyet olsun.

Seveceğiniz Diğer Tarifler

Lezzet Ustası Sakıpağa Hakkında Daha Önce Hiç Duymadığınız Bilgiler