İnternet sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Çerezler, internet sitemizin kullanımını ve işlevselliğini geliştirmenin yanı sıra analitik ve reklam amaçlı olarak da kullanılmaktadır. Çerezleri nasıl kullandığımızı ve çerez ayarlarınızı nasıl değiştireceğiniz hakkında daha fazla bilgi için Çerez Politikamız'ı inceleyebilirsiniz. Ayarlarınızı değiştirmeden bu siteyi kullanmaya devam ederseniz çerezleri kullanmamızı kabul etmiş sayılırsınız.

Peynirli Atıştırmalık

Peynirli Atıştırmalık

Malzemeler

  • Tercih Ettiğiniz Taze Ekmek
  • Sakıpağa Tuzlu Lor Peyniri Veya Sakıpağa Süzme Peynir
  • Kiraz Domates
  • Maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Tarifin Hazırlanışı

  25 Dakika
  2 Kişilik

1Fırını 180 C’ye ısıtın. Yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisi üzerine kiraz domatesleri yerleştirin.

2 Üzerlerine zeytinyağı, tuz ve karabiber dökerek eşit dağılması için elle karıştırın.

3 Domatesleri fırında hafif yumuşayana kadar pişirin.

4 Hazır olan domatesleri ılınması için kenara alın.

5 Seçtiğiniz ekmeği 1 cm kalınlığında dilimleyin ve iki tarafı da kızarana kadar pişirin.

6 Kızaran ekmeğe sıcakken 1 çay kaşığı zeytinyağı gezdirin ve ekmeklerin üzerine seçtiğiniz Sakıpağa peyniri sürün.

7 Domatesleri ekmeğin üzerine yerleştirip üzerini maydanoz ile süsleyin.

8 Tercihe göre tuz ve karabiber ekleyebilirsiniz.

Seveceğiniz Diğer Tarifler

Lezzet Ustası Sakıpağa Hakkında Daha Önce Hiç Duymadığınız Bilgiler