İnternet sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Çerezler, internet sitemizin kullanımını ve işlevselliğini geliştirmenin yanı sıra analitik ve reklam amaçlı olarak da kullanılmaktadır. Çerezleri nasıl kullandığımızı ve çerez ayarlarınızı nasıl değiştireceğiniz hakkında daha fazla bilgi için Çerez Politikamız'ı inceleyebilirsiniz. Ayarlarınızı değiştirmeden bu siteyi kullanmaya devam ederseniz çerezleri kullanmamızı kabul etmiş sayılırsınız.

Tereyağlı Çıtır Somon

Tereyağlı Çıtır Somon

Malzemeler

  • 4 Adet Somon Fileto
  • 2 Yk Sakıpağa Tereyağı
  • Tuz ve Karabiber
  • 3 Yk Limon Suyu - Taze Sıkılmış
  • 1Yk Zeytinyağı
  • 8 Diş Sarımsak - Dilimlenmiş
  • 4 Yk Maydanoz İnce Kesilmiş
  • İnce Dilimlenmiş ½ Limon

Tarifin Hazırlanışı

  30 Dakika
  4 Kişilik

1Somonları kâğıt havlu ile iyice kurulayın. Üzerlerini tuz ve karabiberle bağaratlayın ve her somon diliminin üzerine 1çk limon suyu sıkın. Parmaklarınızla ovarak limon, tuz ve karabiberi somonlara yedirin.

2 Somonların tamamını içine alacak büyüklükteki yapışmaz tavayı ocağın üzerine alın. Orta ateşte zeytinyağı’nı ısıtın. Somonları, tavaya üstü değecek şekilde yerleştirin ve hafifçe üzerlerine bastırın ki bütün yüzey ateşle temas etsin. 3-4 dakika veya tamamen altın rengi olana kadar somonları müğürleyin. Müğürlenen somonların tersini çevirin ve 2 dakika kadar diğer yüzlerini müğürleyin.

3 Tavaya, Sakıpağa tereyağı, sarımsak, 3yk maydanoz, kalan limon suyu ve limon dilimlerini koyun. Somon’u 1-2 dakika daha ya da istediğiniz kıvama gelene kadar sosun içinde pişirmeye devam edin. Bu sırada tereyağını bir kaşık yardımıyla, somonların üzerine ve etrafına gelecek şekilde tavada döndürün. Damak tadınıza göre tuz, karabiber ve limon takviyesi yapabilirsiniz.

4 İstenilen kıvama gelen somonları servis ederken tavadaki tereyağı sosunu üzerine gezdirin ve ayırdığınız 1yk maydanoz ile süsleyin.

Seveceğiniz Diğer Tarifler

Lezzet Ustası Sakıpağa Hakkında Daha Önce Hiç Duymadığınız Bilgiler